25 януари, 2023

Жилищна сграда К-55 е с АКТ 16 !

Имаме удоволствието да ви информираме, че жилищна сгада K-55 разположена на ул. "Никола Вапцаров" №7, гр. Варна е вече с АКТ 16.

К-55 е отличен избор, както за живеене, така и за развиване на бизнес. Предпоставка за това е страхотната локация, която Ви дели  на метри от Морската градина, но същевременно Ви дава бърз достъп до всяка точка на града. Намира се в близост до Търговски център Чайка, Морската градина, Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“,  бул. Княз Борис I-ви.

К-55 се състои от три взаимопресичащи се тела, като върху първото успоредно на ул. „Никола Вапцаров“ пететажно тяло застава блок две, който в противоположната си страна пресича панорамното седемнадесететажно тяло. Тази стъпаловидна структура на сградата завършва на петдесет и пет метра над земята, което дава и името на сградата.

Общата застроена площ е 18 030 кв.м като включва съответно:

Апартаменти - 82 с различна квадратура и функционално разпределение

Ателиета - 34

Магазинна площ - 1074 кв.м

Офисна площ - 1370 кв.м

Сградата е обезпечена с две подземни нива за паркиране и технически функции. Предвидени са общо 140 паркоместа, включително необходимия брой места за хора в неравностойно положение.

Проектът включва колонада за пешеходно преминаване, а към улицата ще бъде реализирана допълнителна галерийна площ на две нива. По този начин се създава допълнително социализирано пространство пред магазините, със свободен достъп.

На територията на обекта е предвидена транспортна алея, за временен достъп на автомобили на бърза помощ, за зареждане на търговски обекти, кратки товаро – разтоварни дейности.

Конструктивната система, използвана за сградите в комплекса, е стомано-бетонова конструкция с колони и вертикални стени, сглобени във вертикални ядра. Фасадата на сградата е изградена чрез монторането на окачени фибро-циментови плоскости, а в остъклената част чрез използването на алуминиева дограма от висок клас на Шуко.

Проектът предвижда озеленяване на приземно ниво, покривни тераси и вертикално озеленяване по фасади. Във вътрешния двор преобладават алеи с тревни площи и алейно разположени широколистни видове.

Покривните тераси са изцяло изпълнени с трева. Фасадите са  озеленени с растителни композиции от дървета и цветарници с вечнозелени храсти.

С всичко това К-55 ще има пълното основание да бъде още една от сградите, с които да се гордее красива и модерна Варна!

Прочети още